YRITYSTEN KEHITTÄMISPALVELUT

Ely-konsultointi eli yritysten kehittämispalvelut tarjoavat räätälöityjä ja kustannustehokkaita konsultointipäiviä pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa ja uudistua. Sollertis toimii kumppanina tarjoten Analyysi ja Kasvun ja kansainvälistymisen päiviä.

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA KUNTOON JA LISÄÄ VAUHTIA RATTAISIIN

ANALYYSI-
PÄIVÄ

260 € + ALV

Yhden henkilötyöpäivän eli 7 h konsultointi, jossa saat yrityksellesi konkreettisen kehittämissuunnitelman. Analyysin aikana työstetään liiketoimintasuunnitelma kahdelle seuraavalle vuodelle, tehdään talouden kehittymiselle suunnitelma sekä valitaan kehittämistoimenpiteet.

Analyysin jälkeen yrityksesi voi hyödyntää ELY-keskuksen muita konsultointi- ja yrityspalveluita.

Analyysin kesto on yksi päivä ja palvelun hinta on 1300 € + alv, josta yrityksen osuus on 260 € + alv ja ELY-keskuksen osuus 1040 € + alv.

KASVU JA
KANSAINVÄLISTYMINEN

325 € / PVÄ + ALV

2-5 henkilötyöpäivän konsultointi, jonka käytämme yrityksesi kasvun tukemiseen. Päiviin voi sisällyttää esimerkiksi uuden liiketoiminnan kehittämistä ja tuotteistamista.

Kasvun ja kansainvälistymisen palvelu sopii toimintansa vakiinnuttaneille pk-yrityksille, joilla on edellytykset kannattavaan toimintaan ja jotka haluavat kasvaa, kansainvälistyä tai uudistua.

Konsultointia myönnetään yleensä 2–3 päivää kerrallaan pk-yrityksille ja palvelun hinta on 1300 € + alv / päivä, josta yrityksen osuus on 325 € + alv / päivä ja ELY-keskuksen osuus 975 € + alv / päivä. Konsultointia voi saada korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana.

MITÄ ON ELY-KONSULTOINTI?

Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia konsultointi- ja koulutuspalveluja, joiden avulla voit kehittää yritystäsi helposti ja nopeasti. Saat yrityksesi avuksi kokeneen asiantuntijan, jonka kanssa kehität yritystäsi ja liiketoimintaosaamistasi kohtuullisin kustannuksin.

Yritysten kehittämispalvelut koostuvat Analyysi ja Konsultointi- ja Koulutuspalveluista. Yhteistyö alkaa useimmiten Analyysi-päivästä, jonka aikana tehdään liiketoimintasuunnitelma kahdelle seuraavalle vuodelle ja valitaan konkreettiset kehittämiskohteet.

Jos yritykselläsi on kasvu tai kansainvälistymistavoitteita voidaan analyysi-päivän jälkeen hakea Kasvu ja kansainvälistymispäiviä ja jatkaa yhteistyötä niiden myötä. Näiden päivien aikana voimme suunnitella yhdessä tarkemmin tarvittavat toimenpiteet kasvun saavuttamiseksi.

Konsulttipalveluiden alle kuuluu myös muita kategorioita ja käytössäsi on satojen konsulttien verkosto! Voit käyttää maksimissaan 15 konsulttipäivää 3 vuoden aikana. Konsulttipäivien ELY:n rahoitusosuus on de minimis-tukea.

Palvelujen hakeminen tapahtuu verkon kautta. Hakemuksen tekoon kannattaa varata aikaa noin puoli tuntia. Laittamalla toivotuksi konsultiksi Joanna Niininen, saat Sollertiksen Joannan osaamisen käyttöösi. Saat hakemukseen päätöksen yleensä noin viikossa.

Yritysten kehittämispalveluiden logo
Yritysten kehittämispalveluista Sollertiksella vastaa Joanna Niininen
Sollertiksen Joanna Hoffren (löydät Joannan palvelusta vanhalla sukunimellä Niininen) toimii yritysten kehittämispalveluiden konsulttina.

ESIMERKKEJÄ KASVU JA KANSAINVÄLISTYMINEN-PÄIVIEN KÄYTÖSTÄ

Esimerkki 1: Liiketoiminnan digitalisoiminen

Sinulla on olemassa oleva toimiva liiketoiminta, jossa laskutat asiakkaita työstäsi tuntipohjaisesti tai kuukausisopimuksilla. Ongelmana on, että kalenterissasi ei ole enempää tunteja, jotta voisit palvella laajempaa asiakaskuntaa. Olet kiinnostunut viemään osaamistasi verkkoon esimerkiksi verkkokurssin tai asiantuntijapalvelun muodossa.

Konsultointipäivien aikana käymme ensin läpi nykytilanteesi ja sen haasteet. Sen jälkeen alamme yhdessä suunnitella kasvupolkuja yrityksellesi. Luomme suunnitelman, jossa on selkeät askeleet liiketoiminnan kasvulle, digitalisoimiselle ja asiakashankinnalle.

Lopputuloksena on toteuttamista vaille valmis digiliiketoiminta ja sinulla on selkeät askeleet, kuinka etenet sen toteuttamisessa.

Esimerkki 2: Verkkoliiketoiminnan kasvattaminen

Sinulla on verkkokauppa tai verkkokurssi tai olet suunnitellut sellaisen lanseeraamista. Et ole kuitenkaan aivan varma mitä ja miten sinun kannattaa myydä verkossa ja onko hinnoittelusi kohdillaan.

Konsultoinnin alussa tutustumme ensin yrityksesi nykytilaan ja kilpailutilanteeseen ja teemme sen jälkeen suunnitelman liiketoiminnan kehittämiselle. Samalla valitsemme yrityksellesi parhaat liiketoimintaa tukevat työkalut ja automaatiot, jotta liiketoiminnan pyörittäminen on mahdollisimman vaivatonta.

Lopputuloksena sinulla on selkeät tavoitteet ja toimenpiteet, joiden avulla lähdet kehittämään yritystäsi.

KOKEMUKSIA

Kuopion Kuntobox

”Saimme paljon enemmän kuin osasimme odottaa. ELY-analyysi oli silmiä avaava. Nyt meillä on useamman vuoden suunnitelma siihen, mihin suuntaan haluamme viedä yritystä, mihin haluamme panostaa ja mistä kanavista tulonlähteemme tulee suurimmalla todennäköisyydellä.”
Eeva Ossi

Aloitimme yhteistyön Analyysi-päivällä, josta voit lukea alla olevasta linkistä lisää. Tämän jälkeen liiketoimintaa kehitettiin Kasvu-päivien kautta.

Lue lisää konsultointi yhteistyöstä >>

MIKSI VALITA KONSULTIKSI JOANNA?

Sollertiksen toimitusjohtaja Joanna Hoffren on digitaalisen liiketoiminnan ammattilainen. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus it- ja digimarkkinointipalveluyrityksen johtamisesta.

Joannan kanssa työskentelyn voit olettaa olevan

 • hyvin käytännönläheistä
 • nopeatempoista
 • nopeisiin voittoihin tähtäävää
 • innostavaa ja positiivista

Joannan osaamista kannattaa hyödyntää erityisesti, kun

 • haluat siirtää liiketoimintaasi verkkoon
 • olet aloittanut verkkoliiketoiminnan, mutta et ole päässyt haluamiisi tuloksiin
 • omistat liiketoiminnan, jonka verkkonäkyvyys kaipaa kehittämistä – verkkonäkyvyyden kehittäminen on avainasemassa liiketoiminnan kasvulle

Joannan erikoisosaamiseen kuuluu muun muassa

 • verkkoliiketoiminnan kehittäminen
 • toimisto- ja verkkosovellukset toiminnan tehostamisen tukena
 • automaatiotyökalujen käyttäminen verkossa
 • kasvua tukeva digimarkkinointi
 • hinnoittelu ja tuotteistaminen
Joanna Niininen ely-konsultti

Koulutus

Joanna on osallistunut paljon ulkomaisiin verkkokoulutuksiin saadakseen laajempaa näkökulmaa erityisesti verkkoliiketoimintaan. Pohjalla hänellä on maisterin tutkinto sekä yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Lisäksi hän on suorittanut paljon yksittäisiä koulutuksia sekä lyhyempiä kokonaisuuksia.

Yhdistystoiminnasta Joannalla on kokemusta yrittäjäjärjestön sekä nuorkauppakamarin hallitustyöskentelystä.

 • Dream Team Intensive 2021: prosessien, rekrytoinnin ja myynnin kehittäminen yrityksessä
 • Hyväksytty Hallituksen Jäsen -koulutus 2018
 • Rapid Business Success 2017: liiketoiminnan monialainen kehittäminen, henkilökohtainen valmentaja USA:sta vuoden ajan
 • Free Sessions That Sells 2017: myyntitapaamisten ja valmennusliiketoiminnan kehittäminen
 • The Tribe Course 2016: verkkokurssin rakentaminen, markkinointi ja jäsenyyksiin perustuva liiketoiminta
 • Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, 2014
 • FM, tietojenkäsittelytieteen koulutusohjelma, Kuopin yliopisto 2009

Katso Joannan CV LinkedInissä.

KOKEMUKSIA

Musiikkituotanto Keys

”Verkkoliiketoimintaan siirtyminen on ollut osa Musiikkituotanto Keysin murrosvuotta. Asiakkaat ovat entistä enemmän verkossa ja haluavat tehdä etänä. Koen yksinyrittäjänä erittäin tärkeäksi, että olen saanut Sollertikselta henkistä ja toiminnallista tukea tämän murrosvuoden aikana.
Tiina Mattila

Aloitimme yhteistyön vuonna 2017. Kun liiketoiminta haluttiin viedä verkkoon vuonna 2021, hyödynnettiin Analyysi sekä Kasvu-päiviä liiketoimintastrategian teossa sekä tuotteistamisessa.

Lue lisää yhteistyöstä >>