Asiakastarina:
Ranuan Matkailuyhdistys Ry

Uudet verkkosivut – Sollertis apuna oman vision toteuttamisessa

Ranuan Matkailuyhdistys Ry:lle syntyi tarve uusille verkkosivuille vuonna 2018, kun Ranuan kunnan matkailusivut eivät sopineet matkailuyhdistyksen tarpeisiin.

”Kunnan sivuilla on hankalaa nostaa yrityksiä ja tarinoita esille. Lisäksi kunnan sivujen uumenissa ne eivät palvele asiakkaita niin hyvin, sillä yksittäisten yritysten tiedot eivät ole niin helposti löydettävissä”, Ranuan Matkailuyhdistys Ry:n matkailuneuvoja Salla-Mari Koistinen kertoo.

Suunnitelmat toteutukseen

Kilpailutuksen tuloksena Sollertis valikoitui Ranuan Matkailuyhdistys Ry:n verkkosivukumppaniksi. Yhdistyksellä oli hyvin pitkälle tehdyt suunnitelmat kotisivuista, ja yhdistyksen toiminnassa mukana oleva graafikko suunnitteli sivun ulkoasun eri matkailualan ihmisten kanssa pidettyjen työpajojen pohjalta.

”Suunnittelimme, kuinka paljon sivuja pitää olla ja mitä tietoja verkkosivuille pitää tulla. Malla suunnitteli ulkoasun, minä kirjoitin suurimman osan teksteistä, ja teiltä Sollertikselta tuli se, miltä sivut oikeasti näyttävät netissä.”

”Toteutitte kaiken hyvin ja mahdollisimman paljon meidän suunnitelmamme mukaisesti. Teillä oli lisäksi hyviä ideoita esimerkiksi verkkosivujen valikoista ja niiden teksteistä. Se oli yhdessä tekemistä: me kerroimme, mitä toivomme, te esititte miten asiat voi tehdä netissä ja yhdessä pohdimme, miten ominaisuuksia vielä säädetään.”

Toteutitte kaiken hyvin ja mahdollisimman paljon meidän suunnitelmamme mukaisesti. Teillä oli lisäksi hyviä ideoita esimerkiksi verkkosivujen valikoista ja niiden teksteistä. Se oli yhdessä tekemistä.


Salla-Mari Koistinen

Yhteistyökumppani auttaa ja opettaa

Salla-Mari Koistisen mukaan verkkosivuyhteistyö Sollertiksen kanssa oli helppoa ja yhteistyön lomassa oppi paljon uutta.

”Se on jäänyt erityisesti mieleen, kuinka paljon tällaiseen yhteistyöhön osallistuessa oppii. Joka kerta yllättyy siitä, mikä on mahdollista toteuttaa ja mikä ei. Kaikki on loppujen lopuksi aika monimutkaista, ja sen takia kannattaa oikeasti kysyä ja ostaa verkkosivujen tekemiseen apua.”

Tutustu verkkosivuihin osoitteessa visitranua.fi.