Logotrendit 2020

Logo on yrityksen ja brändin ilmeen sielu. Voisi jopa sanoa, että yritys on yhtä suuri kuin logonsa on tunnettu. Ilman logon luomaa tunnistettavaa ilmettä, nykypäivänä yrityksen on vaikeaa luoda uutta asiakaskuntaa, kun sosiaalinen media panostaa erityisesti visuaaliseen syötteeseen. Logo toistaa yrityksen brändi-ilmeen värejä ja yhdessä muun visuaalisen ilmeen kanssa, logo yhdistää mielikuvat palveluun ja jättää kestävämmän muistikuvan potentiaalisen asiakkaan mieleen.
Logo on ollut kauan suunnittelullisesti pyhä asia, jota ei saa lähteä muokkaamaan miten sattuu, ja joka esiintyy aina samassa muodossa. Nykypäivän mobiililaitteiden skaalautuvuus on muuttanut radikaalisti logon pysyvyyden käsitettä.


Tunnistaisitko Microsoftin Windows logon ilman ikkunasymbolia, toisella fontilla ja eri värisenä? Muunnos näyttäisi tökeröltä väärennökseltä ilman tuttuja elementtejä, vaikka teksti ja numero ovatkin tutussa asettelussa.
Tänä päivänä logo on joustava, tunnistettavien elementtien kokonaisuus, joka skaalautuu laitteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Verkkosivuilla sekä suurella näytöllä näkyy vaaka-, pysty- ja neliömallisia logoja, jotka supistuvat sopivaan muotoon mobiilissa. Lisäksi logon tulisi taipua monikäyttöiseksi ikoniksi, jota voi käyttää esim. favikonina, selaimen välilehden kuvatunnisteena. Logon suunnittelijan tulee ottaa huomioon myös värien käyttäytyminen eri värisellä taustalla ja kaikesta tulee tehdä negatiiviversiot.
Alkava vuosikymmen tarjoaa logojen ja graafisen suunnittelun kannalta iloista leikittelyä yksinkertaisilla fonteilla. Geometria ja puhtaat muodot näkyvät sekä fonteissa että kuva-aiheissa, ja sommittelussa soi järjestelmällisen kaoottinen jazz.
Fonteissa suosiossa ovat erityisesti voimakkaat ja lihavoidut selkofontit kuten Lato, Montserrat ja Open Sans. Fontin yksinkertaisuudella helpotetaan tekstin ryhmittymistä ja logon mobiiliskaalautuvuutta. Yksinkertaiset kirjaimet ovat myös helposti muokattavissa muiksi kuvaelementeiksi.
Uutta aaltoa edustaa erityisesti niin sanottu ”rikottu fontti”, jossa kirjaimien osia on poistettu tyylitellysti, niin että teksti on kuitenkin vielä luettavissa, mutta se vaatii enemmän ajatusta lukijalta. Tämä helpottaa logon mieleen painamista. Kokonaisia kirjaimia voi muodostaa yhdistämällä geometrisia perusmuotoja ja kuvaelementtejä koristaa muotojen mosaiikit.
Kirjainten ja elementtien asettelussa näkyy runsaasti hallittua kaaosta, jolloin logojen luettavuus kärsii, mutta tiivis asettelu ja taidokas ryhmittely pitävät logon tunnistettavana ja harmonisena. Logoissa näkyy myös viime vuosikymmentä enemmän kirjainten koon ja paksuuden vaihtelua tärkeimpien elementtien korostamiseksi.
Logojen väreissä näkyvät mustan ja valkoisen lisäksi raikkaita tehostevärejä ja yksinkertaiseenkin logoon saa lisää ilmettä suositulla liukuvärjäyksellä.


Yrityspeili Oy:n raikas ja hienostunut logo luottaa kirjainten koon vaihtuvuuteen, joka luo mielenkiintoisen illuusion perspektiivistä. Aivan kuin toinen sana olisi ensimmäisen heijastuma. Favikoniin on poimittu vain keskeisimmät elementit.



Halkoja.com:n tuore logo on loistava esimerkki skaalautuvasta logosta, geometrian hyödyntämisestä ja liukuvärjäyksestä.
Kaipaako yrityksesi logo freesausta? Mikäli tarvitset apua suunnittelutyöhön, ota meihin yhteyttä 020 741 7997, niin luodaan yhdessä yrityksellesi yksilöllinen, brändi-ilmeesi mukainen logo.
